Cerebral autoregulation

David Nelson är överläkare på KS i Solna och arbetar kliniskt mestadels på neurointensiven. Dr Nelsons forskning är inriktad på multimodal monitorering av traumatisk hjärnskada (TBI), maskininlärning och ”big data”. De senaste åren har han ägnat sin forskningstid åt den stora europeiska observationsstudien ”Center TBI”.

Här föreläser David Nelson om cerebral autoregulation, som är ett samlingsbegrepp för de mekanismer som upprätthåller adekvat cerebralt blodflöde, oavsett fysiologiska betingelser. Vid bland annat TBI kan den cerebrala autoregulationen sättas ur spel – titta på föreläsningen för att se hur detta kan monitoreras och handläggas:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.