Donation då döden inträffar efter cirkulationsstilleståd – DCD

DCD-projektet går om några veckor in i en fas då ett antal piloter kommer att genomföras på utvalda intensivvårdsavdelningar. I Stockholm är det CIVA, Karolinska Solna och MIVA, SöS. Planen är sedan att utvärdera protokollet och därefter successivt införa DCD på de intensivvårdsavdelningar som önskar det. Läs hela protokollet för piloterna här:

Stefan Ström är sedan ett år heltidsanställd som nationell projektledare för DCD, innan det var han IVA-chef i Västerås under många år. Lyssna på hans föreläsning från ST-fredagen om organdonation – som podcast här, eller se video av föreläsningen:

Vill du läsa mer om DCD? Kolla på Vävnadsrådets hemsida!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.