Halvtidskontroll för Martin Sundström Rehal

Dr Sundström Rehal genomförde i maj 2017 sin halvtid och föreläste då om bakgrunden till sitt doktorandprojekt och berättade kort om de fyra delstudier som ska ingå i avhandlingen. Frågor som togs upp var exempelvis: Kan vi mäta energiförbrukning på våra IVA-patienter? Hur fungerar indirekt kalorimetri på IVA? Vilka patienter är hypo- eller hypermetabola? Går det att kvantifiera omsättningen av energisubstrat på kritisk sjuka patienter? Vad händer med proteinoxideringen när vi tillför aminosyror exogent?

Measuring energy expenditure in the ICU

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s