Olof Norlander-dagen: X-treme Everest

Olof Norlander var chef på thoraxanestesin och senare på den centrala anestesiavdelningen på Karolinska i Solna och blev professor i Anestesi och intensivvård efter Torsten Gordh. Olof norlanderLäs mer om Olof Norlander i Martin H:son Holmdahls biografi på riksarkivet.se. Minnet av Olof Norlander högtidlighålls varje år med en högtidsföreläsning och utdelning av Olof Norlanders resestipendium. Årets högtidsföreläsning hölls av professor Monty Mythen, University College, London och X-treme Everest. Introduktion och anförande hölls av Professor Lars I Eriksson och Funktionschef PMI David Konrad.

Karolinska Institutet och Olof Norlanders Minnesstiftelse delar varje år ut ett resestipendium om 85 000 SEK. Pengarna ska stödja en lovande eller etablerad nordisk forskare inom anestesi och intensivvård under en forskningsvistelse vid utländskt, medicinskt lärosäte. Forskning som berör intensivvård av patienter med immunologiska sjukdomar prioriteras. Årets mottagare av Olof Norlanders resestipendium är Peter Rudberg, KI och KS:

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.