Stairs podcast 100: Restriktiv vätsketerapi vid septisk chock?

Podcast 100 – Hurra, hurra, hurra!!! – är en inspelning av Johan Mårtensson, Karolinska Solna, som informerar om Classic-studien (Conservative vs. Liberal Approach to Fluid Therapy of Septic Shock in Intensive Care) som genomförs bl.a på SöS och Karolinska. Studien syftar till att ta reda på om det finns fördelar och/eller nackdelar med en restriktiv vätsketerapi jämfört med det sätt vi använder vätskor idag, vid behandling av septisk chock på vuxna IVA-patienter. P.I. för studien i Sverige är Maria Cronhjort på SöS. Ta del av hela studieprotokollet på clinicaltrials.gov:

  Den inspelade föreläsningen hölls på ett lunchmöte i Solna 2019-03-19.  

2 reaktioner på ”Stairs podcast 100: Restriktiv vätsketerapi vid septisk chock?

    • Hej Karl! Det var ett lunchmöte med synnerligen prasslande smörgåspapper kring mackorna som bjöds. Vi kan tona ner ljudet från det men då försvinner alla frågorna och kommentarerna på köpet!

      Gilla

Kommentarer är stängda.