O-boken uppdaterad

Nu har O-boken uppdaterats med bl. a ett avsnitt om epidural opioid vid sectio (observera att just den riktlinjen inväntar klartecken från kvinnokliniken innan den implementeras!). Hör Henrik Jörnvall berätta om nyheterna här (finns även att lyssna på i podden):

  • O & K-boken är dokument som samlar riktlinjer och övrig information som behövs för att arbeta med obstetrisk och kärlkirurgisk anestesi på Karolinska i Solna.
  • Dessutom finns A-boken som f.n. innehåller riktlinjer för metabolt flöde.
  • Inom kort kommer N-boken med riktlinjer för neuroanestesi.
  • Informationen ska vara överskådlig och praktiskt användbar. Läsaren förväntas ha mer än god bakgrundskunskap och dessa riktlinjer skall ses som just riktlinjer och stöd i den kliniska vardagen till en redan erfaren kliniker.
  • I den mån du som specialistkompetent anestesiolog gör en annan bedömning inför en specifik patient, så är det din skyldighet att frångå riktlinjerna i dessa böcker.
  • I den mån du som icke-specialistkompetent gör en annan bedömning än vad som står i A-, O eller K-boken – diskutera det med din specialistkollega så blir ni säkert överens och den icke-riktlinje-kompatibla patienten får som avsett den bästa av vård!

Feedback på innehållet välkomnas!

// Henrik Jörnvall, Johan Nordström och Halla Haldorsdottir

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.